Wijnhuis – Coppo

Unesco_coppo

Coppo, de historische ondergrondse wijnkelders van Coppo staan genoteerd op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Deze schitterende kelders zijn net zo mooi als de wijnen. Een prestigieuze erkenning die Coppo met trots vervult. Ze maken deel uit van het netwerk van ondergrondse kathedralen, een tempel van de wijn gewijd aan de geschiedenis en het harde werk van de familie.

gallery_cantina_04De bouw begon in de late 18e eeuw, in eerste instantie bedoeld als kleine kelders aan de wijn te behouden, werden ze uitgebreid in 1800-1900 tot wat ze nu zijn. De historische wijnkelders van Coppo lopen door tot onderin de heuvel waar Canelli tegenaan ligt met een oppervlakte van totaal 5.000 vierkante meter en een diepte van 40 meter.

De wijnkelders zijn onlangs omgedoopt tot de “ondergrondse kathedralen”, om hun spectaculaire schoonheid en historisch belang. Ze zijn samengesteld uit galerijen, tunnels, gangen en ruime bogen.
Buiten haar natuurlijke schoonheid is de kalkhoudende tufsteen in de berg van Canelli een kostbare bondgenoot voor een wijnmaker. De temperatuur is stabiel en het creëert de perfecte thermische isolatie. Doordat de temperatuur gelijk blijft, zo tussen de 12 en 14° C, zijn het de ideale omstandigheden voor het verouderen van deze heerlijke wijnen.

Coppo kelder

De berg is uitgegroeid tot een schitterend wijn monument. Bij een bezoek, wat u zeker moet doen als u in de buurt bent, vind u in diepe kelders nog overblijfselen van oude persen, filtersystemen, kuipen, vaten en ander machines, Mooie herinneringen aan het verleden wat Coppo zo groot heeft gemaakt.

 

Dit stukje Piemonte is terug te proeven in de wijnen van Coppo. Bezoek de website en haal ook dit schitterende Piemonte in huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s